У межах примусової евакуації з Донеччини треба вивезти ще 848 неповнолітніх

У межах примусової евакуації з Донеччини треба вивезти ще 848 неповнолітніх

У 14 населених пунктах Покровського та Краматорського районів Донеччини, звідки оголошена примусова евакуація родин з дітьми, на сьогодні залишаються 848 дітей.

Про це повідомляє Донецька ОДА.

Зазначається, що найбільше дітей – у місті Костянтинівка, де досі проживають 611 дітей, далі йде Покровськ – 135 дітей, а загалом у Покровській громаді досі в небезпеці перебувають 264 неповнолітніх. У Іллінівській громаді залишаються проживати 64 родини.

За словами Юлії Рижакової, в.о. начальника обласної Служби у справах дітей, у примусовий спосіб уже евакуювали 10221 дитину з 798 родин.

Дмитро Пожарський, начальник відділу з питань надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення додав, що на збірному пункті ті родини, які погоджуються на евакуацію, спілкуються з міжнародною організацією та оформлюють фінансову допомогу у розмірі 10800 грн на людину.

Також ці родини потрапляють до реєстру Мінсоцполітики та мають можливість оформити та отримувати допомогу для ВПО на півроку у розмірі від 2 до 3 тисяч гривень. Сама евакуація безкоштовна, з безкоштовним розселенням, нагадав Дмитро Пожарський.

Нагадаємо, Ізраїль продовжить військові операції проти «Хезболли»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next