TikTok завдає більше шкоди, ніж Telegram — Центр протидії дезінформації

TikTok завдає більше шкоди, ніж Telegram — Центр протидії дезінформації

Соціальна платформа TikTok за рівнем поширенням російської дезінформації та пропаганди небезпечніша, ніж месенджер Telegram.

Про це заявила заступниця керівника Центру протидії дезінформації РНБО України Аліна Алєксєєва під час конференції «Фактчек у регіонах: виклики, труднощі та перспективи» у Медіацентрі Україна.

За її словами, у ЦПД вважають, що Telegram «вже вивчений», і розуміють його «структуру та будову». Натомість набагато більшу шкоду завдає пропаганда та дезінформація, поширена через TikTok.

Алєксєєва пояснила, що саме там зосереджена найбільш вразлива до пропаганди авдиторія — підлітки та люди віком 55+.

Водночас заступниця директора аналітичної платформи VoxUkraine Світлана Сліпченко зазначила, що українське суспільство «дуже зациклене» на тому, що саме Telegram — «це щось погане, що це джерело фейків».

Ми знаходили фейки всюди й багато, і, напевно, не менше, ніж у Telegram. Просто ми дуже зациклилися, що все зло там і трохи мало уваги приділяємо тому, що на всіх платформах існує російська пропаганда, продовжує циркулювати російська дезінформація, — додала вона.

За її словами, якщо українське суспільство щось хвилює — про це обовʼязково зʼявляться російські «вкиди».

Окрім стійких наративів, які рф використовує в інформаційній війні проти України, діють і інші рівні пропаганди. Так, рф продукує різного роду вкиди на актуальні теми, які хвилюють українське суспільство.

Коли ми говоримо про актуальні теми російської пропаганди, ми можемо дивитися на актуальні теми на сьогодні у суспільстві, — пояснила Сліпченко.

Нагадаємо, На вихідних у деяких областях істотно похолодає

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next