Насміхався над загиблими героями та поширював дезінформацію: у Києві заарештували вчителя музики

Насміхався над загиблими героями та поширював дезінформацію: у Києві заарештували вчителя музики

У Києві заарештували вчителя музики, який зневажливо висловлювався щодо загиблих українських захисників та виправдовував агресію РФ. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Про це повідомляє СБУ.

Йдеться про столичного вчителя музики - ідеологічного прихильника кремлівського режиму, який після приватних занять записував провокативні відеоролики та публікував проросійські фейки, - зазначили в СБУ.

Правоохоронці затримали його після того, як він виклав у мережу відеоролик, записаний біля місця вшанування загиблих героїв на Майдані Незалежності у Києві.

У Службі безпеки зазначили, що на цьому відео чоловік паплюжив честь загиблих воїнів та принижував чинних військовослужбовців України. 

У ході розслідування СБУ встановила, що він створив два Telegram-канали, в яких героїзував російських окупантів та поширював дезінформацію про Сили оборони.

Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факт злочинної діяльності фігуранта проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за чч. 1, 3 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Сьогодні, 10 жовтня, за клопотанням Офісу генпрокурора фігуранту було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, Напад Росії на Україну: від початку доби відбулося більше 90 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next