Україна та Азербайджан посилять співпрацю у сфері гуманітарної підтримки

Україна та Азербайджан посилять співпрацю у сфері гуманітарної підтримки
З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Азербайджан активно підтримує Україну, надаючи фінансову та гуманітарну допомогу

Україна та Азербайджан продовжують розвивати співпрацю у сфері гуманітарної підтримки. Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим, під час якої обговорювалися подальші напрями спільних зусиль, спрямованих на підтримку громад, які постраждали від війни. 

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Азербайджан активно підтримує Україну, надаючи фінансову та гуманітарну допомогу. Серед основних напрямів — відновлення інфраструктури та допомога дітям, які потребують психосоціального відновлення. Завдяки зусиллям азербайджанської сторони для українських дітей з прифронтових регіонів було організовано програми відпочинку та психологічної підтримки.

Понад 200 українських дітей вже відвідали Азербайджан, де отримали соціально-психологічну допомогу. Ця програма спрямована на стабілізацію їхнього емоційного стану. Планується, що ще 60 українських дітей зможуть пройти курс відпочинку Азербайджані найближчим часом.

Війна зачіпає кожен куточок нашої країни, але найбільше страждають ті, хто біля лінії фронту. Тисячі дітей з прифронтових територій стали вимушеними переселенцями, що суттєво вплинуло на їхній емоційний стан та здоров'я. Можливість для дітей виїхати за кордон, відчути спокій, знайти емоційну підтримку та відпочити є неоціненною. Ця допомога є не просто жестом підтримки, а вагомим внеском у збереження психічного та фізичного здоров'я наших дітей, яке ми маємо захищати. Ми вважаємо надзвичайно важливим продовження співпраці у цьому напрямі та висловлюємо вдячність Азербайджану за готовність приймати українських дітей і надалі,  — зазначила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Під час зустрічі сторони також обговорили перспективи подальшого партнерства, зокрема, нові напрями взаємодії та підтримки. Йдеться про програми з розвитку сімейних форм виховання, надання соціальних послуг, зокрема, послуги життєстійкості, та протезування. 

Своєю чергою Сеймур Мардалієв підтвердив, що Азербайджан готовий і надалі підтримувати Україну, зокрема через реалізацію спільних проєктів у соціальній сфері. Він підкреслив важливість активного партнерства між двома країнами, яке сприятиме відбудові України та створенню стійких умов для її майбутнього розвитку та економічного зростання.

Нагадаємо, Хакери КНДР викрали $3 мільярди криптовалюти для ядерної програми Північної Кореї

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Маскувався в панамку і жилетку": деталі затримання ірпінського втікача у Києві (відео) "Маскувався в панамку і жилетку": деталі затримання ірпінського втікача у Києві (відео)
Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує від 3 до 7 років в'язниці. Проте, окрім цього тепер його ще й судитимуть за скоєння втечі та за напад на працівника поліції.
Loading...
Load next