Зеленський: "Якщо ми не будемо тиснути, нічого не зміниться"

Зеленський: "Якщо ми не будемо тиснути, нічого не зміниться"
Зеленський має на меті донести до партнерів важливість далекобійності для безпеки України.

Президент України Володимир Зеленський пояснив необхідність включення в План перемоги положення про можливість завдавати ударів вглиб РФ.

Про це він заявив в інтервʼю в етері телемарафону. 

Стосовно того, навіщо він прописує у Плані перемоги дозвіл на удари вглиб РФ, Зеленський зазначив, що такою є його стратегія. Він має на меті донести до партнерів важливість далекобійності для безпеки України.

Якщо ми не будемо тиснути, нічого не зміниться, - наголосив президент. - У різних країн є своє життя і є свої думки. Не всі досі розуміють, що це війна всіх. 

Він зазначив, що розуміння позиції кожного партнера, навіть якщо її не поділяють, є критично важливим для ефективної комунікації та досягнення мети.

Деякі кажуть "Так, ми дуже поважаємо Україну, сильний народ, який справедливо бореться за своє існування, але це їхня війна". Є частина країн таких. І ми повинні розуміти це. Може іноді ти не поважаєш думку того чи іншого партнера, але ти маєш це зрозуміти, але ти повинен це розуміти. Тоді легше розуміти, на що ти розраховуєш, а де це просто фантастика, - додав він.

За його словами, Україна вимагає лише того, що "її дійсно посилить". Зеленський також згадав про свої перемовини з партнерами щодо надання Україні систем Patriot та F-16, коли його переконували в тому, що Україні не вдасться отримати таку зброю.

Я пам'ятаю мій діалог про Patriot. Я пам'ятаю, як мені сказали "Навіть не думай". Було багато різних голосів. Так само і з F-16. Я не говорю, що це все допомогло нам закінчити війну, однак те, що це допомогло нам вистояти та зберегти себе, свою країну - факт. Тому треба щоденно працювати, як в останній день. По-іншому просто не вийде. 

На переконання Зеленського, зміни в політиці держав-союзників через вибори можуть ускладнити процес перемовин щодо надання дозволу на удари вглиб Росії, тому Україна має бути наполегливою та докладати усіх зусиль, аби налаштувати комунікацію з ними.

Нагадаємо, Напад Росії на Україну: протягом минулої доби зафіксовано 210 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото) Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото)
В окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п’яти будинках кримськотатарських активістів та затримали п'ять осіб. Серед них був й багатодітний батько.
Loading...
Load next