Для патрулювання у Чорному й Азовському морях ворог використовує усі зразки авіатехніки - ВМС

Для патрулювання у Чорному й Азовському морях ворог використовує усі зразки авіатехніки - ВМС
У такий спосіб росіяни намагаються убезпечити рештки свого флоту, який залишається у пунктах базування, від можливих дронових атак. А також здійснюють оборону Кримського мосту.

Щоб убезпечити рештки свого флоту, росіяни використовують для патрулювання в акваторії Азовського та Чорного морів усі наявні у них зразки авіаційної техніки.

Про це в телеефірі повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Вони патрулюють західну частину узбережжя півострову Крим і, звісно, південного із застосуванням гелікоптерів протидронової боротьби. Тобто авіація задіяна максимально, можна побачити весь наявний авіапарк - від гвинтових доволі повільних літаків до фронтових бомбардувальників, - сказав Плетенчук.

Він підкреслив, що у такий спосіб росіяни намагаються убезпечити рештки свого флоту, який залишається у пунктах базування, від можливих дронових атак. А також здійснюють оборону Кримського мосту.

Щодо роботи українського морського коридору, то наразі він працює. Відвантаження у портах Одеси здійснюється попри обстріли.

За словами Плетенчука, спроби завдавати вогневі ураження по портовій інфраструктурі України не є новими, в цих реаліях Україна працює на перший рік і навчилася протидіяти ворогу.

Наприклад, ми забезпечуємо захист на воді, в першу чергу, це протимінна діяльність. І, як бачите, кейсів з мінною небезпекою вже тривалий час не відбувається, - додав представник ВМС.

Нагадаємо, КНДР перекинула у Росію 1,5 тис. спецпризначенців, - розвідка Південної Кореї

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next