Удар по ТЦ у Кременчуці: у Росії ліквідували пілота Голєнкова, причетного до ракетного обстрілу

Удар по ТЦ у Кременчуці: у Росії ліквідували пілота Голєнкова, причетного до ракетного обстрілу
Вранці 20 жовтня у яблуневому саду села Супонєво під Брянском знайшли труп Голєнкова.

У Росії ліквідували воєнного злочинця, пілота Дмітрія Голєнкова, причетного, зокрема до ракетного удару по торговому центру "Амстор" у Кременчуку Полтавської області 27 червня 2022 року.

 Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Це пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ (в/ч 33310), який базується на аеродромі "Шайковка" та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3.

Воєнний злочинець обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

Він причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру "Амстор" у Кременчуку. У момент атаки в ТЦ перебували близько тисячі людей. Загинули 22 людини, десятки отримали поранення.

Також Голєнков відповідальний за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинули 46 людей, серед них шестеро дітей.

Його тіло виявили із множинними травмами голови, заподіяними, ймовірно, молотком, зауважили у ГУР і нагадали, що за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата.

Нагадаємо, Росіяни зранку обстріляли Кривий Ріг, є влучання по цивільній інфраструктурі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну Російських військових, які чинили звірства в Бучі, знову повертають в Україну
На 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України.
На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку — розвідка
Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду».
Loading...
Load next