Уряд вирішив, як розбиратиметься із МСЕК: три наступні місяці триватимуть перевірки

Уряд вирішив, як розбиратиметься із МСЕК: три наступні місяці триватимуть перевірки

Кабінет міністрів за рішенням РНБО та президента затвердив план щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням серед медико-соціальних експертних комісій в Україні.

Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, МСЕК у чинному вигляді обіцяють ліквідувати вже цього року. У листопаді МОЗ та Мінцифри представлять рішення щодо цифровізації проходження всіх етапів МСЕК.

Наразі створюється група для перегляду рішень, які ухвалювали МСЕК. Три наступні місяці триватимуть перевірки.

Пенсійний фонд разом з ДБР, Нацполіцією та СБУ мають провести швидкий аудит всіх пенсійних виплат по інвалідності прокурорам та іншим посадовцям державних органів.

МОЗ та Мінсоцполітики мають невідкладно винести на уряд законопроєкти щодо комплексної реформи МСЕК.

У цьому плані дуже чітко прописані строки та відповідальні за його виконання. Це питання має бути серед пріоритетних для всіх міністерств та особисто міністрів, — наголосив Шмигаль.

Як відомо, президент також доручив НАЗК до 31 грудня розробити законопроєкти про зміни до Кримінального кодексу України та Цивільного процесуального кодексу України, які б визначали голову й членів МСЕК суб’єктами кримінальної відповідальності за незаконне збагачення та відповідачами у справах про визнання активів необґрунтованими.

Нагадаємо, Маск регулярно спілкується з Путіним - WSJ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next