Львівська міська лікарня швидкої допомоги відкрила лабораторію для ПЛР-тестувань на коронавірус

Львівська міська лікарня швидкої допомоги відкрила лабораторію для ПЛР-тестувань на коронавірус
16 липня, у четвер вірусологічна лабораторія лікарні провела перші тестові дослідження на виявлення Covid-19, що дозволить пришвидшити діагностику пацієнтів.Про це повідомив генеральний директор лік

16 липня, у четвер вірусологічна лабораторія лікарні провела перші тестові дослідження на виявлення Covid-19, що дозволить пришвидшити діагностику пацієнтів.

Про це повідомив генеральний директор лікарні Олег Самчук.

Із понеділка 20 липня заклад запрацює повноцінно, а також почне приймати біоматеріал на ПЛР-тестування з львівських лікарень. 

До слова, це буде 7 за рахунком лабораторія у Львові, яка проводитиме ПЛР-дослідження на коронавірусну інфекцію.

«У лікарні триває ремонт, тому вірусологічна лабораторія наразі працює на території Держпродспоживслужби. Це наша лабораторія, наші працівники та обладнання. Через 2-3 місяці, коли ми завершимо ремонт, лабораторія переїде на територію лікарні», – каже Олег Самчук.

Медичний заклад провів два тендери на загальну початкову вартість майже 70 млн гривень, в яких йшлося про заміну вікон і дверей, ремонти в операційних блоках.

За 10 мільйонів гривень у лікарні замінять 802 віконних блоки та 36 зовнішніх протипожежних дверей. На ремонт в операційному блоці лікарні планували витратити понад 54,5 млн грн. 

У майбутньому там проводитимуть до 700 аналізів на добу.

 Мер міста Андрій Садовий ствердив, що ще одна лабораторія ПЛР дасть змогу запустити швидшу діагностику для всіх, хто лікується у 8 і 1 лікарнях та лікарні швидкої допомоги. Тож, відповідно, швидше ставити діагноз.

Нагадаємо, що за попередню добу на Львівщині провели 783 ПЛР-тестування на коронавірус.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Україна отримала від Норвегії унікальний автобус для перевезення важкохворих пацієнтів (відео) Україна отримала від Норвегії унікальний автобус для перевезення важкохворих пацієнтів (відео)
В автобусі можуть перевозити 5 важких пацієнтів і 2 легших.
Гіперактивність чи складний характер: здоров’я маленьких пацієнтів (відео) Гіперактивність чи складний характер: здоров’я маленьких пацієнтів (відео)
Близько 5% дітей страждають на розлад з дефіцитом уваги та гіперактивністю. Основними симптомами РДУГ є імпульсивність, надмірна активність, неуважність.
Loading...
Load next