МОЗ вимагає відсторонити керівництво 15 лікарень за підробку сертифікатів вакцинації

МОЗ вимагає відсторонити керівництво 15 лікарень за підробку сертифікатів вакцинації
МОЗ наполягає, щоб відсторонення було на час кримінального провадження. Міністерство вже направило відповідні листи власникам закладів охорони здоров'я.

Фото: МОЗ

Якщо слідство встановить, що головний лікар закладу буде непричетним до махінацій, його відновлять на посаді. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

У МОЗ зазначають, у разі повторного порушення відомство ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров’я та розривання контракту між закладом та Національною службою здоров’я.  Територіальна громада фінансуватиме заклад охорони здоров’я самостійно. 

У відомстві зазначили, що за фактом підробки документів, які підтверджують вакцинацію від COVID-19, вже відрикто понад 350 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, 22 вересня Уряд схвалив розроблений фахівцями МОЗ проєкт Закону України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень”.  Законопроєкт поданий на реєстрацію до Верховної ради України.

Читайте також: Україна повністю переходить на е-лікарняні: яка користь, як їх оформлятимуть та як оплачуватимуть - інфографіка

Читайте також
"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов "COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов
Очільник МОЗ, Максим Степанов заявив, що разом із Міністерством цифрової трансформації України планується вже з 1 липня цього року запустити так звані "ковідні сертифікати" – документ, який міститиме в собі дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тестування або одужання людини від коронавірусу.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов запевнив, що з початку вакцинації від коронавірусу в Україні не було жодного випадку, коли б медики утилізували залишки вакцини.
Loading...
Load next