Вчені дали невтішний прогноз щодо COVID-19 на серпень

Вчені дали невтішний прогноз щодо COVID-19 на серпень
За їхніми розрахунками, на кінець серпня кількість інфікованих в країні досягне рівня 110-115 тисяч.  Зупинити або сповільнити поширення коронавірусу в країні може тільки поява колективного імунітет

За їхніми розрахунками, на кінець серпня кількість інфікованих в країні досягне рівня 110-115 тисяч. 

Зупинити або сповільнити поширення коронавірусу в країні може тільки поява колективного імунітету у 60-70% населення. Кажуть вчені Київського політехнічного інституту.

Тим часом наразі ситуація залишається стабільно важкою і набуває затяжного характеру. Мобільність коронавірусної інфекції зросла до 150%, у порівнянні з початком року.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 1 серпня зазначив: "Ми розуміємо, що до появи специфічних препаратів лікування або вакцини, яка буде захищати нас від коронавірусної хвороби, на жаль, дієвим методом профілактики і реагування на поширення коронавірусної хвороби залишаються обмежувальні протиепідемічні заходи".

Вчені також відзначають, що за темпами приросту кількості інфікованих в Україні, у порівнянні з країнами Європи, досить негативна тенденція.

 В Україні з початку пандемії до серпня зафіксували 71 056 випадків зараження коронавірусом, із них 1 709 - летальні, а 39 308 осіб подолали хворобу. На цей момент, хворіють 30 039 осіб.

За весь час спостережень було зафіксовано 124 076 підозр на COVID-19.

У світі з кінця 2019 року зафіксували вже понад 17,6 мільйона хворих, із них понад 680,5 тисяч осіб померли, близько 10,4 мільйона осіб – одужали, але ще хворіють близько 6,6 мільйона людей.

Нагадаємо, що Львівщину поділили на карантинні зони. Цих зон є чотири: зелена, жовта, помаранчева та червона.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Чотири області України ввійшли в "червону" зону: деталі Чотири області України ввійшли в "червону" зону: деталі
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
У Львові збільшать кількість ліжкомісць для хворих на коронавірус
В одному із корпусів лікарні швидкої медичної допомоги розгорнуть ще 350 місць для пацієнтів. Це планують зробити через 2 тижні.
Loading...
Load next