Лікарні другої хвилі у Львові не розгортатимуть

Лікарні другої хвилі у Львові не розгортатимуть
Про це заявив міський голова Андрій Садовий.

Про це заявив міський голова Андрій Садовий.

За його словами, раніше визначені госпітальні бази пораються із потоком пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

А приймають недужих із COVID-19 Львівська обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров’я та міські 1-ша, 8-ма та лікарня швидкої медичної допомоги.

"Впродовж останніх місяців ми маємо достатньо рівну ситуацію із коронавірусом. Статистика по місту і області є досить прозорою. Але цей вірус не зникне, поки не винайдуть вакцину. Треба навчитись з ним жити. Головне — не нервуватись, не стресувати і вести здоровий спосіб життя", – пояснив мер Львова.

Окрім цього, за словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, потреби у залученні додаткових лікарень немає.

Заступник голови ЛОДА Тарас Грень зазначив "Коли буде критична заповненість ліжок, то ми можемо потрапити у «червону зону». На сьогодні ми доходимо до цієї межі, але запас ліжок в області ще є. Станом на сьогодні у стаціонарах області госпіталізовані 1298 хворих, 214 з яких – у львівській інфекційній лікарні. А у Жовківській, приміром, 23 хворих. Основна маса все-таки у місті концентрується".

Наголосимо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що Львівська область перейшла поріг 50% заповненості ліжок хворими на коронавірус у лікарнях першої хвилі, тож час відчиняти решта медзакладів.

За даними МОЗ, медустанови, що приймають хворих на Covid-19 на Львівщині, заповнені на 52,5%.

https://www.youtube.com/watch?v=uJaMgOy6QEg

Нагадаємо, що Львівська мерія закликає львів’ян дотримуватись карантинних обмежень. Враховуючи ситуацію з поширенням COVID-19 у Львові, міська рада звертається до містян, установ, а також закладів.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У липні Україна отримає додаткові 7,7 млн доз вакцини У липні Україна отримає додаткові 7,7 млн доз вакцини
Китайська фармакологічна компанія Sinovac доставить в Україну нову партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac вже у липні.
В Україні зафіксували 1 732 нових випадків COVID-19 за добу В Україні зафіксували 1 732 нових випадків COVID-19 за добу
За добу 20 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 1 732 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 104, медпрацівників – 32).
Loading...
Load next