У Львові немає ліків проти правця

У Львові немає ліків проти правця
Імуноглобулін, який завезли як гуманітарну допомогу, вичерпав термін придатності. Зазначимо, що цього року був зафіксований випадок цього захворювання у 17-річного хлопця.

Імуноглобулін, який завезли як гуманітарну допомогу, вичерпав термін придатності.

Зазначимо, що цього року був зафіксований випадок цього захворювання у 17-річного хлопця. Тоді, щоб його вилікувати, довелось звертатись по допомогу до Чернівців,  які мали в запасі сироватку.

"Сироватку проти правця постачали колись з Польщі, але це було досить давно. Імуноглобулін – кращий, бо він людський, а сироватка – кінська. Імуноглобулін проти правця надійшов як гуманітарна допомога, але його термін придатності закінчився. Того, що був у наявності у медичних закладах Львівщини, - у червні. А в того, що надійшов на Буковину, - наприкінці серпня", - заявила лікарка-епідеміолог Львівського обласного центру громадського здоров'я Наталія Гончар.

Як зауважила лікарка, торік було два таких випадки.

Додамо, що від правця захищає лише вакцинація, тому лікарі радять не забувати за профілактичні щеплення.

Нагадаємо, що львівські лікарі розповіли як надавати першу допомогу при кровотечах. Подряпини, порізи, колоті рани, відкриті переломи та інші травми можуть спричинити різні типи кровотеч. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
В Україні за добу підтвердили понад 1400 нових випадків COVID-19 В Україні за добу підтвердили понад 1400 нових випадків COVID-19
За добу 17 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 1 447 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 104, медпрацівників – 38).
Loading...
Load next