У Львові запрацював ще один центр раннього втручання

У Львові запрацював ще один центр раннього втручання
Тільки він почав свою роботу, а вже чимало діточок отримують консультації та допомогу від спеціалістів. Ось, наприклад, маленькій Еммі всього 7 місяців.

Тільки він почав свою роботу, а вже чимало діточок отримують консультації та допомогу від спеціалістів. Ось, наприклад, маленькій Еммі всього 7 місяців. Мама помітила, що дівчинці складно повертатись та сідати, а тому одразу зрозуміла, що потрібно звернутись до фахівців.

"Надзвичайно подобається центр. Дуже рада, що ми сюди потрапили. В моєї дівчинки був підвищений тонус м'язів і вона намагалася правильно сідати, але не виходило. Завдяки Юрію Йосиповичу, який надав консультацію, з нами працювала Ілона Михайлівна. Зараз ми повернулись на повторний курс, бо бачимо результати", - розповідає вона.

"З такими маленькими дітками ми виконуємо пасивні вправи, з допомогою яких можемо зняти тонус або навпаки його підвищити, оскільки бувають різні його види: знижений, підвищений або змішаний. Також з допомогою ЛФК і масажів покращується лімфообіг, кровообіг", - пояснює фізичний терапевт і ерготерапевт Ілона Пурська.

Окрім цього, тут спеціалісти коригують мовлення.

У новоствореному центрі для кожної дитинки підбирають свою програму лікування. Тут працює ціла мультидисциплінарна команда, до якої входить невролог, педіатр, психолог, реабілітолог, фізичні терапевти, логопед та масажист. В майбутньому тут також буде і спеціаліст лікувальної фізкультури.

"Огляди робляться разом з батьками. Це є дуже важливо, тому що завжди, по-перше, це приємно для батьків, адже ми робимо такі спільні консиліуми, де всі наші спеціалісти сидять і кожен ставить запитання мамі. За цей час, приблизно 30 хвилин, дитинка якби адаптовується в ігровій кімнаті", - каже завідувач відділення Центру раннього втручання, лікар-невролог вищої категорії Юрій Копилюк.

Сюди малих з різними порушеннями розвитку скеровують сімейні лікарі.

Тут спостерігають та консультують діток, які входять до груп ризику, щоб попередити та, у разі необхідності, вчасно допомогти дитинці.

Також варто зазначити, що фахівці працюють не лише з малюками, які мають порушення розвитку, але і зі всією сім’єю. Лікарі наголошують, що хороші результати лікування будуть лише тоді, коли вчасно зауважити, що в дитинки певні процеси відбуваються не так, як мають бути.

Саме тому краще звернутись до спеціалістів та переконатись, що всі процеси йдуть в нормі, аніж пропустити проблему, яку потім відкоригувати буде не так просто. Для цього і створені Центри раннього втручання.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Як запобігти захворюванням ШКТ у дітей та підлітків (фото) Як запобігти захворюванням ШКТ у дітей та підлітків (фото)
При виникненні різноманітної патології шлунково-кишкового тракту часто страждає весь організм, тож як запобігти хворобам ШКТ — у статті.
Не вада, а особливість: як визначити дитину-шульгу ще до народження?
Окрім ліковорукості існує також лівоногість, лівоокість та лівовухість.
Loading...
Load next