Обережно, ожеледиця: як уникнути травматизму на слизьких дорогах (фото)

Обережно, ожеледиця: як уникнути травматизму на слизьких дорогах (фото)
Тема "зимового травматизму" зараз неабияк актуальна серед і водіїв, і пішоходів. Ми підготували для вас прості правила, які допоможуть вберегтися від падінь при ожеледиці.

Зима, оксюморонно виразимось, в самому розпалі. Цей сезон вирізняється не лише святковістю й особливою атмосферою, але й дуже високим рівнем травматизму. Як то кажуть, до біди багато не треба — просто невдало послизнувшись можна отримати забій, перелом чи навіть струс. Тому зайва обережність не завадить.

"ПравдаТУТ News" підготувала для вас декілька простих правил, які допоможуть вам вберегтися від травматизму.

Фото: МОЗ

Що ж робити, аби не стати однією з жертв погодних умов?

  1. Насамперед — не поспішайте. Всі нижчеописані правила стануть у пригоді, якщо ви пересуватиметеся без поспіху. Та й назагал, що повільніше ви йтимете — то менший ризик впасти.  Ноги варто злегка розслабити в колінах і наступати на всю підошву.
  2. Не тримайте руки у кишенях — це допоможе вам зберегти рівновагу, якщо ви раптом послизнетесь.
  3. При втраті рівноваги присядьте: так ви зможете зменшити удар при падінні.
  4. Уникайте кришок люків — вони будуть особливо ковзкими в цей період: є ризик або послизнутися, або й провалитися.
  5. Не ходіть по бордюрах чи з самого краю дороги, так ви можете впасти на проїжджу частину.
  6. Якщо є можливість оминути вуличні сходи — скористайтесь цією можливістю. Травматизм від падіння на сходах може бути особливо небезпечним.
  7. Будьте особливо уважними при переході дороги: так — навіть на "зебрі", і так — навіть на зелене світло. Оскільки гальмівний шлях при ожеледиці значно збільшується, ризик аварії стає дуже високим.
  8. Не нехтуйте вибором взуття. Обравши стійке взуття з не ковзкою підошвою — ви максимально убезпечуєте себе від падіння.

У Міністерстві охорони здоров'я зауважують, що якщо у вас одразу або через деякий час після падіння почала боліти голова з'явилася нудота чи сильний біль у суглобах, необхідно терміново звернутися до лікаря!

За даними Центру медичної статистики, останніми роками в середньому 97,5 тис. українців щороку зазнавали ушкоджень різного ступеня тяжкості внаслідок падіння (для кількісних даних використано середній показник переліку травм, найбільше характерних внаслідок падінь: переломи черепа, хребта, кісток верхніх та нижніх кінцівок).

Бережіть себе!

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У лікарні з обмороженням: у Львові чоловіка напідпитку знайшли непритомним на колії (відео) У лікарні з обмороженням: у Львові чоловіка напідпитку знайшли непритомним на колії (відео)
Першою жертвою зимових морозів став 54-річний чоловік. Його виявили непритомного на колії — чоловік був напідпитку.
Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео) Львівські бабаки Марічка та Мишко прокинулися після сплячки: яку ж весну вони віщують? (відео)
На термометрі -10, проте бабаки Марічка та Мишко у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі вже не сплять.
Loading...
Load next