Поради від дерматологів Львова щодо догляду за тілом взимку

Поради від дерматологів Львова щодо догляду за тілом взимку
Під час холодного періоду наш організм піддається різким перепадам температури. Внаслідок цього сохнуть губи, лущиться та сохне шкіра, ламається та електризується волосся.

Під час холодного періоду наш організм піддається різким перепадам температури. Внаслідок цього сохнуть губи, лущиться та сохне шкіра, ламається та електризується волосся. Також відбувається внутрішня перебудова організму, що пов’язана з сезонними гормональними коливаннями.

Оскільки взимку день коротший, а сонячного світла менше, то ми отримуємо менше вітаміну D, який засвоюється під впливом ультрафіолету. У такий період потрібно добре подбати про захист нашої шкіри, підібрати засоби догляду за волоссям і насичувати організм вітамінами, які містяться у продуктах харчування.

Основні поради:

  • використовувати зволожувальні креми з вмістом ліпідів, що допоможе уникнути дерматит або інший запальний процес.
  • застосовувати м'які засоби без вмісту спирту, а також сироватки, маски та олійки.
  • не забувати про креми із захистом SPF, адже взимку до нас надходить сонячне світло, яке відбивається від снігу й спричиняє вплив на шкіру.

"Особливо це стосується осіб, у яких є акне та схильність до пігментації", - розповіла у коментарі ПравдаТУТЛьвів лікарка-дерматолог Христина Решетняк.

  • робити пілінги (процес оновлення старої шкіри на нову);
  • використовувати гігієнічну помаду (не можна облизувати та кусати губи на морозяному повітрі);
  • надавати перевагу одягу й головним уборам із натуральних тканин;
  • використовувати термозахист;
  • рідше сушити волосся феном.

"Під час використання шапок може виникати мацерація - тертя, забивання сальних залоз і утворення прищика акне. Це проблема, яка потребує лікування, тож я рекомендую пацієнтам носити не тісні та якісні головні убори", - додає медик.

Пам’ятайте, що весь зовнішній догляд за нашим тілом може бути марним, якщо не підтримувати організм з середини. Адже брак вітамінів теж відбивається на зовнішньому вигляді.

https://www.youtube.com/watch?v=dNPGk--oTsg

Нагадаємо, що львівські медики розповіли кому не можна приймати гарячу ванну. Також такі процедури, як відпарювання у лазнях та саунах для здорових та загартованих людей – корисно, але є багато протипоказів...

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львові відкрили нове відділення гемодіалізу
Майже 50 пацієнтів лише на Львівщині хворіють на ниркову недостатність. Щоб жити, їм безперервно потрібна процедура гемодіалізу, яку надавали лише в обласній лікарні.
Оновлення карантинних зон в Україні: ситуація в областях стає гіршою Оновлення карантинних зон в Україні: ситуація в областях стає гіршою
На сьогодні вже 15 обсластей перебуває у "червоній зоні".
Loading...
Load next