Львівська міська дитяча лікарня отримала ліцензію на трансплантацію органів

Львівська міська дитяча лікарня отримала ліцензію на трансплантацію органів
У міській дитячій клінічній лікарні Львова, що на вулиці Орлика, готуються до пересадки печінки та нирок у дітей.Про це сьогодні повідомили на Facebook-сторінці медзакладу та у пресслужбі ЛМР."Други

У міській дитячій клінічній лікарні Львова, що на вулиці Орлика, готуються до пересадки печінки та нирок у дітей.

Про це сьогодні повідомили на Facebook-сторінці медзакладу та у пресслужбі ЛМР.

"Другий рік поспіль медзаклад єдиний у Львівській області отримує три реабілітаційні пакети.Працюємо та розвиваємося щодня заради наших маленьких пацієнтів", - каже головний лікар медичного закладу Дмитро Квіт.

Також у Львові цьогоріч хочуть провести першу дитячу трансплантацію саме на базі міської дитячої лікарні. Адже ця лікарня — стане однією із небагатьох в Україні, яка вже більше 10 років займається трансплантацією, зокрема печінки у дітей.

"Ми ведемо дотрансплантаційну підготовку дитини та післятрансплантаційне спостереження. На жаль, саму трансплантацію, у зв’язку з недосконалим українських законодавством, до минулого року проводили закордоном — маємо контакти з Бельгією, Варшавою. Але на сьогодні ми вже готові проводити ці трансплантації в нас, і ми станемо першою клінікою у західній Україні, яка буде проводити такі трансплантації", — додав головний лікар.

Зазначимо, що також безкоштовну трансплантацію органів для дорослих проводять у Лікарні швидкої допомоги. Зокрема у травні минулого року там відкрили Центр трансплантології.

Нагадаємо, що на Львівщині 16-річних хлопець усе життя жив з неправильно визначеним діагнозом.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад сім тисяч випадків COVID-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад сім тисяч випадків COVID-19
Вже 47,3% дорослого населення України отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19.
Loading...
Load next