На Львівщині в 11 людей виявили хворобу Лайма

На Львівщині в 11 людей виявили хворобу Лайма
Хвороба виникла через укуси кліщів

Цього року на  Львівщині через укуси кліщів до медиків звернулося 40 людей. За перший квартал 2021 року хвороба Лайма була діагностована у 11 осіб.

Про це повідомила головна санітарна лікарка області Наталія Тімко-Іванченко.

Минулого року на Львівщині було зафіксовано 169 випадків хвороби Лайма (бореліозу).

Аби уникнути хвороби лікарка радить дотримуватись таких правил:
- Одягайте для відпочинку на природі світлий одяг, який закриває відкриті ділянки тіла і обов'язково оглядайте один одного  по поверненню з метою виявлення кліщів.
- На відкриті частини тіла нанесіть репелент (продаються у торгових мережах), що відлякує кліщів.
- Відпочивайте на сонячних, відкритих галявинах, а не біля кущів, ходіть посередині стежин.
- Якщо присмоктування кліща все ж відбулось - не лякайтесь. Вашу безпеку гарантує грамотне видалення кліща. Краще зробити це у кабінеті медичного закладу. Про укус проінформуйте сімейного лікаря. Виконайте всі його рекомендації. 

Щоб попередити розмноження іксодових кліщів на присадибній ділянці, у саду, необхідно розчищати ділянку, знищувати сухе листя та травостій, регулярно викошувати трав`янисту рослинність.

Також з метою знищення кліщів проводиться акарицидна обробка на відкритій місцевості

Теги: 
Читайте також
За минулу добу в Україні виявили майже 4 тисячі випадків захворювання на COVID За минулу добу в Україні виявили майже 4 тисячі випадків захворювання на COVID
Протягом минулої доби, 10 вересня, Львівська область стала лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус - 379 випадків зараження. Загалом в Україні за учора підтвердили 3 869 нових випадків інфікування на COVID-19, серед них захворіли 387 дітей та 76 медпрацівників.
Госпіталізовано більше, ніж одужало: в Україні виявили 265 нових випадків COVID-19 Госпіталізовано більше, ніж одужало: в Україні виявили 265 нових випадків COVID-19
За минулу добу жодного нового випадку зараження коронавірусом в Україні не виявлено у двох областях - у Закарпатській і Запорізькій областях.
Loading...
Load next