Медики Львова видалили чоловіку, який готувався їхати на фронт, гігантську пухлину (відео)

Медики Львова видалили чоловіку, який готувався їхати на фронт, гігантську пухлину (відео)

Збирався на фронт, та не думав, що боротися буде не з ворогом, а з пухлиною. 53-річний Олег навіть не підозрював, що тривалий час жив з новоутвором головного мозку. Проявилося захворювання лише нещодавно, коли раптово пухлина почала рости.
 

Недуга моя почалася, я її зауважив, бо я пішов записався в тероборону от і на полігоні в мене почалися болі в хребті. Я думав що щось з хребтом, але приїхавши з полігону з хребтом, вона в мене не проходила, мені почало віднімати, я почав втрачати контроль над правою частиною ноги, руки, — розповідає пацієнт Олег Баїк.


Ще деякий час Олег лікував хребет, та це не давало ніякого ефекту, а навпаки симптоми почали погіршуватись.
 

Потім я почав коли їздити на роботу за кермом, я побачив, що я не відчуваю концентрації, от я не можу попасти рукою на ручку перемикання передач в автомобілі. Я її постійно мусив шукати. Я плутав педалі. Педаль на правій стороні, плутав педаль гальма з педаллю газу, — запевняє Олег.


Тоді чоловік звернувся до лікарні святого Луки Першого медоб'єднання Львова, де і встановили причину цих симптомів. У головному мозку виявили пухлину, яка стрімко росла в об’ємі.
 

Гістологічно, на жаль, виявилася гліобластома, злоякісна пухлина. Завдяки вчасно-проведеній діагностиці ми прийняли рішення запропонувати пацієнтові оперативне лікування, видалення цього новотвору. Він погодився, ми прийшли до спільної думки, його госпіталізували й провели це досить складне оперативне втручання, — зазначає нейрохірург лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова Зорян Салдан.
 

За 3 тижні пухлина виросла до 8 сантиметрів, що ускладнювало проведення операції.
 

Складність операції полягала в тому, що пухлина була розташована глибоко в тьмяно-потиличній ділянці біля сагітального синуса головного мозку. Тобто біля важливих венозних колекторів головного мозку. Нам вдалося не робити кортикотомію, тобто по простому не різати мозок, а повністю видалити цю пухлину фактично не пошкодивши мозкову речовину, — зауважує Зорян Салдан.
 

Зараз чоловік почуває себе добре й одужує після операції. Але через те, що пухлина виявилась злоякісною, його чекає подальше лікування в онколікарні з курсом хіміотерапії.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next