У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів

У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.

Зокрема, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, прокоментував запровадження Covid-паспортів в Україні. Адже, українські фахівці обговорюють все нюанси роботи паспортів вакцинації з іноземними партнерами.

Про це глава МОЗ заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Що стосується паспортів вакцинації... у постійному режимі фахівці МОЗ з фахівцями Мінцифри опрацьовують дані... Ми повністю готові до будь-якого розвитку подій... E-Health готова до вигрузки будь-яких даних", - розповів міністр.

Він також зазначив, що дискусія щодо введення в дію Covid-паспортів всередині Україні є надзвичайно важливою. Зокрема зі слів Степанова стало відомо, що комісар ЄС з питань юстиції вже представив проєкт паспортів вакцинації. Там, зокрема, хочуть вказувати дані про ПЛР-тестування й навіть наявну кількість антитіл в організмі людини.

"У нас є вся інформація про вакцинацію людей, щодо захворюваності й щодо тестування", - підсумував Степанов.

Зазначимо, що вчора міністр охорони здоров'я також повідомив, що COVID-паспорт можуть інтегрувати в мобільний застосунок "Дія".

Нагадаємо, що сьогодні в Україну прибула перша партія американської вакцини Pfizer.  Зокрема, Україна отримала наразі лише 117 тисяч доз вакцини.

Читайте також
В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca
Завтра вранці, 23 квітня, в Україну літаком прибуде чергова партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca.
Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов запевнив, що з початку вакцинації від коронавірусу в Україні не було жодного випадку, коли б медики утилізували залишки вакцини.
В Україну вже завтра прибуде нова партія вакцини CoronaVac В Україну вже завтра прибуде нова партія вакцини CoronaVac
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що вже завтра в Україну прибуде нова партія китайської вакцини CoronaVac.
Loading...
Load next