Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer

Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.

Про додаткові дози американської вакцини Pfizer, які отримає Україна, Зеленському доповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який підписав документ від імені держави, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Після довготривалих і важких переговорів із компанією Pfizer ми досягли домовленості про постачання додаткових 10 мільйонів доз. Сьогодні вночі ми підписали відповідний контракт. Тобто загалом ми отримаємо 20 мільйонів доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року", - доповів Степанов президентові.

Зокрема Степанов також уточнив, що наразі Україна протягом 2021 року загалом отримає 20 мільйонів доз вакцини Pfizer. Так, згідно із домовленостями перші поставки вакцини американського виробництва – 500 тисяч доз – Україна отримає вже в травні-червні 2021 року, а 4,5 млн доз – у третьому кварталі (липень-вересень), решту 15 млн доз – у четвертому кварталі цього року.

Зазначимо, що в Офіс Президента повідомили, що укладення цієї угоди стало можливим лише після прямого спілкування українського президента Володимира Зеленського з генеральним директором компанії Pfizer - Альбертом Бурлою. Зокрема президент особисто координував процес перемовин щодо постачання препарату в Україну.

Нагадаємо, що учора ввечері в Україну доставили ще 500 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac. Зрештою українська влада закуповує вакцину CoronaVac не безпосередньо у китайського виробника, а у посередника – компанії "Лекхім".

Читайте також
В Україну прибули ще 188 тисяч доз вакцини Pfizer (фото) В Україну прибули ще 188 тисяч доз вакцини Pfizer (фото)
Поставки вакцин від різних виробників у межах механізму розподілу COVAX триватимуть. Так, до кінця 2021 року Україна має отримати достатню кількість препаратів, щоб вакцинувати 20% населення.
Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.
У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next