В Україні прогнозують новий спалах на COVID вже через три тижні після свят

В Україні прогнозують новий спалах на COVID вже через три тижні після свят
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує нове зростання захворюваності на коронавірус COVID-19 приблизно через три або чотири тижні після Великодніх свят.

Міністр Степанов вважає, що новий спалах буде не таким сильним, як попередні починаючи з лютого, про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Щодо нашого прогнозу, ми очікуємо певне зростання кількості захворілих десь у червні 2021 року, через 3-4 тижні після травневих свят. До якої кількості ми можемо дійти – це залежатиме від того, яка буде мобільність населення, як люди переміщуватимуться, як люди святкуватимуть Великдень. Тоді уже ми зможемо сказати, що ми далі прогнозуємо", - розповів Степанов.

Зокрема очільник МОЗ закликав літніх людей на Великдень утриматися від відвідування храмів, натомість долучитися до богослужінь онлайн, повідомив Степанов на сторінці у Facebook.

"Ми вирішили не робити додаткових обмежень. Але я хочу закликати всіх громадян проявити свідомість та самостійно вжити всіх заходів, щоб запобігти поширенню хвороби. Людям старшого віку бажано залишитися вдома – дивитися богослужіння онлайн і дочекатися, коли син, донька чи онуки принесуть вже освячену пасочку з церкви", - додав Максим Степанов.

Зазначимо, що станом на 1 травня Україна серед світових країн займає 11 місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – 4 позицію.

Нагадаємо, що Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.

Читайте також
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти
За минулу добу в Україні захворіли на коронавірус 10 072 людини. Від ускладнень Covid-хвороби померло 307 українців.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Loading...
Load next