В Україні кількість випадків COVID мінімум удвічі вища за офіційну, – опитування

В Україні кількість випадків COVID мінімум удвічі вища за офіційну, – опитування
Число випадків захворювання на коронавірусну інфекцію в Україні як мінімум удвічі вище, ніж за даними офіційної статистики.

Зокрема понад 29% опитаних українців заявили, що вже перехворіли або зараз хворіють на коронавірус. Серед тих, хто хворів, 17% робили тест, а 12% відчували симптоми – це щонайменше вдвічі перевищує дані офіційної статистики. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Найбільше тих, хто сказали, що хворіли чи зараз хворіють на Covid-19, у західному регіоні країни (34%), дещо менше у центрі (30%), на сході – 27% опитаних. Найменше – у південному регіоні (24%). Також найбільше тих, хто вважають, що хворіли чи зараз хворіють, серед молоді, найменше — серед літніх людей: 18−29 років — 36%, 30−39 років — 32%, 40−49 років — 27%, 50−59 років — 34%, понад 60 років — 21%.

Зазначимо, що на думку гендиректора КМІС Володимира Паніотто, результати проведеного опитування свідчать про те, що в Україні хворих щонайменше вдвічі більше, ніж за офіційною статистикою.

"Якщо взяти до уваги лише тих, хто робив тести, врахувати похибку і взяти нижню межу... то серед дорослого населення (18 років і старші) перехворіли 4,4 млн людей. Це означає, що в Україні хворих щонайменше вдвічі більше, ніж за офіційною статистикою", - повідомив Паніотто.

Зокрема додамо, що на запитання "Чи готові Ви особисто зробити щеплення у найближчі декілька місяців?", 43% відповіли, що готові, 53% - що не готові. У порівнянні з березнем, ставлення українців до вакцинації покращилося: кількість готових вакцинуватися збільшилася на 10 % (з 33% до 43%), а не готових – зменшилася на 9 процентних пунктів (з 62% до 52%).

Нагадаємо, що за увесь час пандемії в Україні захворіло – 2 085 938 осіб. Зокрема кількість інфікованих за перший день Великодня різко зменшилась. Українські медики виявили лише 2 758 випадків зараження коронавірусом, серед них 116 дітей та 23 медпрацівники.

Читайте також
Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19 Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19
Україна вже в найближчі два тижні може вийти на перше місце за смертністю внаслідок великої кількості захворюваності на COVID-19 серед великих країн Європи.
COVID не йде на спад: кількість смертей та госпіталізованих в Україні знову зросла COVID не йде на спад: кількість смертей та госпіталізованих в Україні знову зросла
Станом на ранок 21 квітня в Україні зафіксовано 12 162 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема на Львівщині 492 підтвердженні випадки захворюваності на коронавірус, серед них львів’ян – 222.
За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID
Статистика захворюваності в Україні й досі висока. Так за минулу добу захворіли на коронавірус 14 984 людини, серед них 606 дітей та 276 медпрацівників.
Loading...
Load next