Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19

Україна може стати лідером в Європі внаслідок смертності від COVID-19
Україна вже в найближчі два тижні може вийти на перше місце за смертністю внаслідок великої кількості захворюваності на COVID-19 серед великих країн Європи.

Про це сьогодні, 29 квітня, заявив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко під час пресбрифінгу який відбувся в Києві.

Зокрема станом на сьогодні Україна знаходиться на другому місці за рівнем смертності від коронавірусу серед країн Європи з населенням понад 10 млн осіб - 13,6 померлих за останні 14 днів на 100 тисяч населення.

"Спад захворюваності в Україні прискорюється, водночас це не остаточний вихід з цієї хвилі захворюваності. Ми очікуємо, що захворюваність продовжить падати після Великодніх свят, але меншими темпами. Результат впливу свят можна буде побачити лише наприкінці травня", - зазначив Ганіченко.

Однак, керівник KSE розповів, що захворюваність на Covid в країні продовжує йти на спад.

"Водночас це не остаточний вихід з цієї хвилі захворюваності. Ми очікуємо, що захворюваність продовжить падати після Великодніх свят, але меншими темпами. Результат впливу свят можна буде побачити тільки в кінці травня", - додав Юрій Ганіченко.

Зазначимо, що в KSE очікують, щонайближчим часом Хмельницька, Харківська та Сумська області й надалі залишатимуться у червоній карантинній зоні. Однак, Житомирська область за прогнозами Центру економіки охорони здоров’я вже з наступного тижня зможе вийти з червоного рівня епідеміологічної небезпеки. 

Нагадаємо, що карантин в Україні та режим надзвичайної ситуації можуть продовжити і після 30 червня. Проте все залежить від самих українців й того як люди дотримуватимуться карантинних норм.

Читайте також
Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID
За даними Національної академії наук, Україна пройшла пік смертей від коронавірусу й наразі протягом останнього тижня спостерігається стабільне зменшення динаміки поширення Covid-19.
Друге місце за смертністю у Європі від COVID: в Україні виявили 5 138 нових випадків Друге місце за смертністю у Європі від COVID: в Україні виявили 5 138 нових випадків
За минулу добу, 18 травня, в Україні зафіксували ​​5 138 нових випадків інфікування коронавірусом. Зокрема серед нових хворих – 260 дітей та 187 медпрацівників.
Коронавірус в Україні: за минулу добу від ускладнень COVID-19 померло 163 пацієнти Коронавірус в Україні: за минулу добу від ускладнень COVID-19 померло 163 пацієнти
Станом на 1 червня в Україні зафіксовано більш ніж 2,2 мільйона інфікованих COVID-19. Зокрема 2 137 нових випадків виявили за минулу добу.
Loading...
Load next