Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень

Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.

Однак, попри це уряд повинен посилити комунікацію з регіонами України щодо ситуації із захворюваністю на COVID, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Про це йшлося під час традиційної селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського", - йдеться у повідомленні ОП.

Зокрема прем'єр-міністр України під час наради доповів президентові про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні. За його словами епідемічна ситуація в країні стабілізується 6 тиждень поспіль, однак наразі ще 6 українських областей й надалі залишаються у "червоній" карантинній зоні.

Проте незабаром їх за словами міністра поменшає: після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій їх може стати вдвічі менше. Зокрема найближчим часом планується виведення із найжорсткішого рівня епідеміологічної ситуації Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей. Денис Шмигаль зазначив, що після цього червоний рівень небезпеки залишиться лише у трьох областях – Сумській, Полтавській і Запорізькій.

Своєю чергою Володимир Зеленський зазначив, що темпи вакцинації українського населення потрібно значно пришвидшувати. Дату дедлайну президент назвав 24 серпня – День Незалежності.

"До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, мають отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати", - заявив президент України.

Нагадаємо, що від сьогодні, 5 травня, Житомирська область покинула із "червону карантинну зону", натомість в області запровадили обмеження "жовтого" рівня епідеміологічної небезпеки.

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
В Україні за минулу добу зафіксовано понад 14 тисяч нових випадків COVID-19 В Україні за минулу добу зафіксовано понад 14 тисяч нових випадків COVID-19
91,1 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня - невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.
Loading...
Load next