"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов

"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов
Очільник МОЗ, Максим Степанов заявив, що разом із Міністерством цифрової трансформації України планується вже з 1 липня цього року запустити так звані "ковідні сертифікати" – документ, який міститиме в собі дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тестування або одужання людини від коронавірусу.

Зокрема цей сертифікат можна буде використовувати і для подорожей між іншими країнами, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я на своїй сторінці у Facebook, із посиланням на слова Степанова.

"Вважаю, що нам це треба запускати всередині країни в максимально стислі терміни, якщо не в червні, то щоб із 1 липня він у нас на повну запрацював", - зазначив очільник МОЗ.

Зрештою запуск "ковідного сертифіката" в Україні буде супроводжуватися певними перевагами для його власників, однак наразі їх ще не називають. Проте Максим Степанов вважає, що нововведення в такий спосіб спонукатимуть українців перевірятися на COVID за перших же симптомів і не займатися самолікуванням.

"До впровадження ковідних сертифікатів українці, яким зробили дві дози щеплення, зможуть отримати за їх запитом і за потреби пред'явлення при перетині державного кордону паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке наразі є чинним", - додав міністр.

Зазначимо, що планується також вносити дані для сертифіката через електронну систему охорони здоров'я, а сам сертифікат можна буде отримати у лікаря або згенерувати у додатку чи порталі "Дія".

Читайте також
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca
Завтра вранці, 23 квітня, в Україну літаком прибуде чергова партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca.
У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next