Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров

Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.

Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, імунолог Федір Лапій пояснив, що приймати препарати, які розріджують кров, до чи після вакцинації від коронавірусу не потрібно.

Про це стає відомо із допису опублікованого на офіційному Telegram-каналі МОЗ.

"Приймати такі препарати немає сенсу. По-перше, питання безпеки: ці препарати мають побічні ефекти. По-друге, якщо ви їх не приймали, не приймайте їх до чи після вакцинації", – зазначив імунолог.

Тим часом лікар також наголосив, якщо людина приймала такі препарати через свою супутню патологію, їй слід продовжувати їх приймати попри вакцинацію. Однак, якщо ж таких хвороб немає, то “профілактичний” прийом таких препаратів до чи після вакцинації може зашкодити.

Нагадаємо, що пункти щеплень в Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca – і індійську, і південнокорейську, – призначену для імунізації українців проти COVID-19 першою дозою.

Читайте також
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
В Україні за минулу добу зафіксовано понад 14 тисяч нових випадків COVID-19 В Україні за минулу добу зафіксовано понад 14 тисяч нових випадків COVID-19
91,1 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня - невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next