Кабмін продовжить адаптивний карантин в Україні до серпня

Кабмін продовжить адаптивний карантин в Україні до серпня
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що адаптивний карантин в Україні дає свої результати. Наразі він запроваджений до 30 червня, однак планується, що його продовжать ще до серпня.

Про це прем'єр розповів в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

"Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня Незалежності вакцинувати більшість людей, звичайно, ми шукатимемо варіанти його пом'якшення", - повідомив Денис Шмигаль.

Зокрема на думку очільника Кабміну адаптивна модель карантину дає можливості доволі великі можливості. Так за його словами, якщо показники захворюваності на COVID-19 починають зростати, то обмеження в регіоні запроваджуються автоматично, якщо ж ні – то країна живе в "зеленій" зоні".

Зрештою він також наголосив, що карантин в Україні буде скасовано лише в тому випадку, коли уряд побачить, що коронавірусну епідемію вдалося побороти.

"Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з'являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає", - зазначив прем'єр.

Наразі за словами Дениса Шмигаля уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун, проте у разі необхідності будуть закриватися окремі області, як це відбувалося у минулу хвилю стрімкого поширення COVID-інфекції.

Нагадаємо, що в Україні оновили карантинне зонування, так жодна область не потрапила у "червону" зону. Наразі у "помаранчевій" зоні перебуває вісім областей України, усі решта – "жовті".

Читайте також
В Україні анонсували повернення до "жовтої" зони карантину В Україні анонсували повернення до "жовтої" зони карантину
Раніше повідомлялося, що карантин посилять уже з 13 вересня. Це за словами Шмигаля необхідно для того аби уникнути чергового локдауна.
Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Попри те, що ситуація з COVID-19 в країні покращилась, на думку урядовця українцям треба бути готовими до всього.
"Адаптивний карантин працює": Шмигаль заявив, що потреби в тотальному локдауні немає "Адаптивний карантин працює": Шмигаль заявив, що потреби в тотальному локдауні немає
Прем’єр зазначив, що деякі регіони зможуть перейти від "червоної" карантинної зони до "помаранчевої", якщо і далі дотримуватимуться жорстких карантинних обмежень.
Loading...
Load next