Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня

Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Попри те, що ситуація з COVID-19 в країні покращилась, на думку урядовця українцям треба бути готовими до всього.

Кабінет міністрів України вирішив продовжити адаптивний карантин до 31 серпня, але обмеження все ж таки послаблять. Зокрема, це стосуватиметься контролю самоізоляції через додаток Мінцифри "Вдома" який не буде здійснюватись і тим часом за словами Шмигаля, це дасть можливість оновити додаток.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль на сьогоднішньому засіданні уряду.

Станом на 10 червня в Україні досягнуто зеленого рівня епіднебезпеки, який дає змогу пом’якшити протиепідемічні обмеження. Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня цього року. Водночас, ми послабимо певні карантинні заходи, - зазначив Денис Шмигаль.

Проте, Шмигаль наголосив, що країна повинна бути готова до будь-якого розвитку подій та лишатись мобілізованою. Зазначимо, що з 14 червня Україна перебуває в "зеленій" зоні за критеріями ЄС й наразі показники захворюваності на коронавірусну інфекцію в країні є найнижчими за увесь останній рік.

Нагадаємо, що 9 червня, усі області України перейшли у "зелену карантинну зону". У цій зоні діють найслабші обмеження, оскільки, цей рівень дає змогу пом'якшити протиепідемічні обмеження у регіонах. Перелік обмежень можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено Всі області України перейшли в "зелену" зону карантину: що буде дозволено
В "зеленій" зоні карантину діють найслабші обмеження, оскільки, цей рівень дає змогу пом'якшити протиепідемічні обмеження у регіонах.
В Україні анонсували повернення до "жовтої" зони карантину В Україні анонсували повернення до "жовтої" зони карантину
Раніше повідомлялося, що карантин посилять уже з 13 вересня. Це за словами Шмигаля необхідно для того аби уникнути чергового локдауна.
В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях" В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях"
Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд гривень від розмитнення автомобілів на єврономерах на програму боротьби з коронавірусом.
Loading...
Load next