Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca (фото)

Румунія передала Україні понад 100 тисяч доз вакцини AstraZeneca (фото)
Вантаж вакцин передали на прикордонному пункті "Сірет-Порубне". Препарат розподілять між усіма областями України.

Румунія в межах гуманітарної допомоги передала Україні партію вакцини проти коронавірусу компанії AstraZeneca — 100 800 доз, повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА у соцмережі Facebook.

Дотримуючись всіх холодових режимів, цю партію препарату доправлять до центрального складу у місті Київ. Відтак її розприділять між усіма областями України, - йдеться у повідомленні.

Вакцину надали в межах домовленостей України та Румунії.

Нагадаємо, що Берлін передасть Києву 1,5 мл доз препарату для боротьби із глобальною світовою проблемою - коронавірусною хворобою, яка охопила увесь світ. У Німеччині такий крок вважають надзвичайно важливим, однак поки що не уточнили, яку саме вакцину передадуть та коли її зможе отримати Україна. 

Окрім цього Україна очікує поставку ще 2 млн доз вакцини Moderna. Препарат повинні доставити в липні.

Читайте також
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.
В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ
У пунктах щеплення станом на 12 травня майже закінчилась вакцина проти коронавірусу AstraZeneca, зарезервована для проведення першої дози щеплення українського населення.
Loading...
Load next