Вакцинованим від COVID-19 українцям можуть надати переваги під час наступного локдауну

Вакцинованим від COVID-19 українцям можуть надати переваги під час наступного локдауну
Вакцинованим громадянам дозволять відвідувати ресторани та кінотеатри у разі наступного ймовірного локдауну в Україні.

У Міністерстві охорони здоров'я України наголосили, що українцям, які повністю вакцинувалися проти коронавірусу можуть надати певні переваги. Їм дозволять відвідувати ресторани та кінотеатри.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю виданню «Апостроф».

 На запитання, чи можуть щепленим людям дозволити ходити в ресторани або кінотеатри, Кузін відповів: "Все буде вирішуватися відповідною постановою Кабінету Міністрів. Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання "внутрішнього" ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в додатку "Дія", який підтверджує факт щеплення проти COVID-19".

Головний санітарний лікар також зазначив, що розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти. За його словами, це допоможе зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян.

У МОЗ нині розглядають можливість нового спалаху COVID-19 в осінньо-зимовий період.

Однак ми робимо все для того, щоб четверта хвиля пройшла з мінімальними наслідками і навантаженням для медичної системи, для української економіки, для українців в цілому. Посилення карантину буде залежати від епідситуації, — запевняє головний санлікар.

Кузін наголосив, що до кінця літа МОЗ, як і раніше, планує зробити 10 млн щеплень проти COVID-19.  

Читайте також
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID
В Україні за вчорашній день, 6 серпня, медики зафіксували 1054 випадки коронавірусного захворювання.
За минулу добу зафіксовано менше трьох тисяч випадків COVID-19 За минулу добу зафіксовано менше трьох тисяч випадків COVID-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next