"Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності

"Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності
У МОЗ завили, що не вартозовсім зупиняти вакцинацію на День Незалежності, особливо на тлі збільшення кількості нових випадків COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що проведення щеплень проти коронавірусу в Україні під час святкувань до Дня Незалежності варто оптимізувати та робити там, де це зручно людям. 

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Міністр наголосив, що зараз в Україні поширюється штам коронавірусу "Дельта", який є заразнішим за інші штами.

Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби в разі інфікування цим штамом набагато вища, якщо ви не вакциновані. Доступ до вакцин має бути безперервним та зручним. На свята мобільні бригади мають працювати там, де це зручно для людей — як зараз вони працюють в аеропортах та доводять свою ефективність, - сказав Ляшко.

За його словами, інфраструктура вакцинації налічує понад 3 тисячі пунктів щеплення, майже 400 центрів масової вакцинації та тисячу мобільних бригад. У МОЗ кажуть, що за тиждень до свят слід визначити, які опції їхньої роботи доречні протягом святкування 30-ї річниці незалежності України. 

Мета цієї роботи — дати максимально зручно зустрітися вакцині та пацієнту. Пунктам із низьким потоком, можливо, дійсно, слід узяти паузу, аби подумати, як його збільшити, але центри масової вакцинації, особливо в ТРЦ та інших логістично привабливих місцях, мають працювати, - додав міністр.

У МОЗ також зазначили, що у деяких регіонах вже успішно практикують виїзд мобільних бригад на площі та проведення вакцинації просто неба, тож під час свят це можна організувати у центрах міст.

Читайте також
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання
За минулу добу було виявлено 6234 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби - з них захворіло 689 дітей та 89 медпрацівників.
З 23 вересня Україна перейде до "жовтої" зони карантину - Ляшко (відео) З 23 вересня Україна перейде до "жовтої" зони карантину - Ляшко (відео)
Рішення про жовтий рівень епідемічної небезпеки схвалюватиме Державна комісія з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Loading...
Load next