"Не займайтеся самолікуванням", - у МОЗ попередили щодо вживання антибіотиків при COVID-19

"Не займайтеся самолікуванням", - у МОЗ попередили щодо вживання антибіотиків при COVID-19
За словами Віктора Ляшка, при COVID-19, як і будь-якій іншій вірусній інфекції, не варто вживати антибіотики, якщо немає ознак бактеріальної інфекції.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що антибіотики не діють проти COVID-19, якщо у пацієнта немає ознак бактеріальної інфекції. Про це він заявив під час брифігну, передає УП.

Наразі, на фоні епідемії коронавірусної хвороби, маємо чергове значне зростання продажу та використання антибактеріальних препаратів. Хочу наголосити, що антибактеріальні препарати не активні щодо вірусів, зокрема й щодо коронавірусу SARS-CoV-2, – пояснив міністр.

Більше того, вживання атибіотиків без рекомендації лікарів навіть може ускладнювати перебіг хвороби. 

Не займатеся самолікуванням. Не вживайте антибіотики для профілактики, – наголошують у МОЗ.

Як зазначив Ляшко, на сьогодні стійкість до антимікробних препаратів є однією із найсерйозніших загроз для охорони здоров’я. 

При втраті контролю над призначенням та лікуванням антибіотиками ця цифра може сягнути 10 мільйонів уже за 30 років, - попереджує міністр.

Також міністр охорони здоров'я повідомив, що цього тижня очікується надходження ще 2,5 млн доз вакцини Pfizer, передає Інтерфакс-Україна.

В Україну вже завезли майже 31 млн доз вакцини. У вихідні приїхало 1,4 млн доз Pfizer і 3 млн доз Moderna. Цього тижня ми очікуємо ще 1 млн Pfizer, це буде вівторок-середа, і до кінця тижня буде ще 1,5 млн доз Pfizer. Вакцини більше ніж достатньо, щоб робити вакцинацію та захиститися, - зауважив він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV у понеділок увечері.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності "Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності
У МОЗ завили, що не вартозовсім зупиняти вакцинацію на День Незалежності, особливо на тлі збільшення кількості нових випадків COVID-19.
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання
За минулу добу було виявлено 6234 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби - з них захворіло 689 дітей та 89 медпрацівників.
Loading...
Load next