Привілеї для вакцинованих: Україна врахує досвід Європи та Штатів під час нового локдауну

Привілеї для вакцинованих: Україна врахує досвід Європи та Штатів під час нового локдауну
Це планують зробити за прикладом США та деяких європейських країн, де такі нововведення позитивно працюють та впливають на населення.

Міністерство охорони здоров'я планує ввести привілеї для вакцинованих українців - українці, які мають COVID-сертифікат вакцинації проти коронавірусу, зможуть відвідувати публічні місця у разі впровадження жорсткого карантину. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу, коментуючи обмеження, які МОЗ може встановити у разі нового локдауну.

Запроваджуватимуться карантинні обмеження, але для певних сфер економіки буде дозволено працювати навіть у червоному рівні епідеміологічної небезпеки…Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив буде вакцинований, і люди, які будуть приходити туди, показуватимуть Covid-сертифікат, - наголосив Ляшко.

До прикладу, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати COVID-сертифікат. Ляшко також зазначив, що сфер, де можуть запроваджуватися привілеї для вакцинованих є достатньо.

Таких сфер багато. Ми це бачимо у Франції, Німеччині. Розглядаються різні варіанти. Ми можемо брати досвід країн ЄС і США … подивитись, що спрацьовує, а що ні та обрати оптимальний варіант, - додав міністр.

Також з приводу темпів імунізації Ляшко сказав, що європейські країни до піку вакцинації виходили 4 місяці, після чого ще 2-3 місяці трималися на "плато", а Україна в червні почала активно нарощувати темп імунізації і зараз вийшла на мільйон щеплень на тиждень. Зокрема, з липня щеплення можуть отримати всі громадяни від 18 років.

Нагадаємо, що за добу 24 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 727 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, серед хворих є 46 дітей та 10 медпрацівників.

Читайте також
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
У липні Україна отримає два мільйони доз вакцини Moderna У липні Україна отримає два мільйони доз вакцини Moderna
Вакцину Україні передадуть Сполучені Штати Америки через механізм постачання вакцинами COVAX.
Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята
Санітарний лікар України, Віктор Ляшко розповів, що на час Великодніх свят в Україні наразі не планують впроваджувати новий локдаун. Проте, зараз тривають активні переговори з представниками усіх церков, як зробити святкування максимально безпечним.
Loading...
Load next