В Україні вже 11 областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину, - МОЗ

В Україні вже 11 областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину, - МОЗ
"Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки не містить додаткових обмежень та є сигнальним про наближення регіону до "червоної" зони.

Одинадцять областей України станом на 6 жовтня відповідають "помаранчевій" карантинній зоні. Це попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації із COVID-19, що в підсумку може призвести до посилення обмежень. Так, Міністерство охорони здоров'я оновило дані епідеміологічної ситуації в країні.

За даними МОЗ, у низці цих регіонів встановився високий коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу. Внаслідок цього, потрапити у "помаранчеву" зону карантину ризикують: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька області.

Фото: МОЗ

Зокрема, у всіх 11 областях показники рівня захворюваності значно перевищують норму, яка має становити менше ніж 75 на 100 тисяч населення. Найгірша ситуація по цьому показнику наразі в Чернівецькій області - 674, Харківській - 465 та Запорізькій - 409.

Це ж стосується рівня госпіталізації хворих на Covid-19, який відповідає "червоному" рівню епідеміологічної ситуації. Такі критичні показники спостерігаються у Харківській та Херсонській областях, де рівень становить 76,6 та 70,8 на 100 тисяч населення відповідно. При цьому він має становити не більше 60.

Нагадаємо, що вже 20 українських областей демонструють зростання рівня шпиталізації інфікованих Covid-19, що свідчить про можливий спалах вже упродовж наступних двох тижнів. Кількість шпиталізацій на тиждень зросла на 17%, хоча раніше цей показник становив 3-5%. Навантаження на систему охорони здоров'я почало збільшуватися.

Читайте також
В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19 В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19
За минулу добу, 1 червня, в Україні інфікування коронавірусною інфекцією зафіксували у 2 205 людей. Серед них – 104 дитини та 85 медпрацівників.
В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19 В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19
В Україні минулої доби медики зареєстрували 4 606 випадків зараження коронавірусом.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Loading...
Load next