ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей

ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей
Зокрема планують застосовувати вакцину від малярії в країнах з високим ризиком інфікування. Ідеться насамперед про країни Африки південніше Сахари.

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила використання вакцини проти малярії RTS, S (Mosquirix) для дітей, які живуть в країнах з високим ризиком інфікування.

Про це йдеться на сайті ВООЗ.

Мають на увазі країни Африки південніше Сахари, адже саме там діти найчастіше страждають від малярії. 

Схвалення ВООЗ базується на результатах пілотної програми у Кенії, Гані та Малаві. З 2019 року у цих країнах уже вакцинували понад 800 тисяч дітей.

Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей — це прорив в науці. Використання цієї вакцини разом із наявними засобами профілактики може щорічно рятувати десятки тисяч молодих життів, — сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Зазначимо, залярія залишається основною причиною дитячих хвороб і смертей в країнах Африки на південь від Сахари. Щорічно понад 260 тисяч африканських дітей у віці до п'яти років помирають від цієї інфекції.

Читайте також
ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами
Рекомендація поширюється також для людей зі слабким імунітетом.
В Туреччині стартує платна вакцинація: кому доведеться платити В Туреччині стартує платна вакцинація: кому доведеться платити
Українці теж можуть підпасти під категорію "платників".
За добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч випадків захворювання на Covid-19 За добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч випадків захворювання на Covid-19
Як зазначають у Міністерстві охорони здоров'я, вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next