ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами

ВООЗ рекомендує бустерну дозу для щеплених інактивованими вакцинами
Рекомендація поширюється також для людей зі слабким імунітетом.

У Всесвітній організації охорони здоров’я визначили дві групи людей, яким рекомендують отримати бустерну (третю, підсилювальну) дозу вакцини від коронавірусу, повідомила в четвер, 9 грудня, агенція Reuters, інформує ZAXID.NET.

Відтак консультативна група ВООЗ рекомендує, щоб бустерну дозу отримали люди з ослабленим імунітетом і ті, хто вакцинувався інактивованою вакциною. Наразі ВООЗ визнала лише три такі вакцини:

  • китайську CoronaVac;
  • китайську Sinopharm;
  • індійську Bharat.

В Україні з цього переліку використовується лише CoronaVac.

Багато країн вже запроваджують бустерну вакцинацію для літніх громадян та людей із груп ризику, але занепокоєння через новий штам коронавірусу «Омікрон» спонукає їх розширити програму бустерної вакцинації.

Представник експертної групи на брифінгу зазначив, що ефективність вакцин проти коронавірусу з часом падає, причому дуже сильно вона знижується саме у людей похилого віку і в людей із супутніми захворюваннями.

Відомо, що станом на зараз низка країн, зокрема – Туреччина, Об’єднані Арабські емірати і Таїланд – вже запровадили бустерні дози для щеплених китайськими інактивованими вакцинами.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну прибула третя партія китайської вакцини CoronaVac В Україну прибула третя партія китайської вакцини CoronaVac
Сьогодні, 9 травня, в Україну прибула чергова партія вакцини проти коронавірусу Sinovac. Літак з вакциною приземлився в аеропорту "Бориспіль".
В Україну доставили ще 500 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac В Україну доставили ще 500 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac
Ввечері в п’ятницю, 30 квітня, в Україну було доставлено ще 500 тисяч доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac.
Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень Зеленський заявив, що в Україні ситуація з коронавірусом покращується, однак потрібно більше щеплень
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація із COVID-19 в країні покращується, адже за останніх 6 тижнів епідемічні показники щодо поширення коронавірусу стабілізувалися.
Loading...
Load next