Обов’язкова вакцинація від COVID-19: у МОЗ планують значно розширити перелік професій

Обов’язкова вакцинація від COVID-19: у МОЗ планують значно розширити перелік професій
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевнив, що відповідний документ буде готовий за 10 днів. У нову хвилю потраплять, зокрема, поштарі та соцпрацівники.

Міністерство охорони здоров’я України планує ще двічі розширювати перелік професій, працівники яких мають обов’язково вакцинуватися від COVID-19.

Про це повідомив в інтерв’ю "Радіо Свобода" очільник МОЗ Віктор Ляшко.

МОЗ, на виконання закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", визначило перелік професій, для яких вакцинація обов’язкова. Ми будемо розширювати цей перелік. І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що до переліку обов’язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки нашої країни, а також соціальні працівники та поштарі.

Наступна хвиля – будемо розглядати питання органів місцевого самоврядування, комунальні підприємства, комунальні установи, – сказав Ляшко.

За словами міністра, перший документ вже зареєстрований, щодо другого – "зроблені зміни, треба пройти погодження з іншими центральними органами виконавчої влади".

Я думаю, тиждень – 10 днів – і документ повинен бути. Це максимум. Має бути знову ж таки зареєстрований у Мін’юсті та опублікований в офіційному віснику, – додав голова МОЗ.

Нагадаємо, що наразі до списку обов'язкової вакцинації від COVID-19 входять працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;
  • місцевих державних адміністрацій;
  • закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.
Читайте також
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID
В Україні за вчорашній день, 6 серпня, медики зафіксували 1054 випадки коронавірусного захворювання.
В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні знову виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Loading...
Load next