У НСЗУ пояснили, чи можна алергікам вакцинуватись

У НСЗУ пояснили, чи можна алергікам вакцинуватись
Люди з алергією можуть вагатися щодо вакцинації проти COVID-19, бо вважають, що щеплення їм зашкодить. Чи може алергія викликати ускладнення від вакцинації?

Національна служба здоров’я України пояснила, що щеплення від коронавірусу не зашкодить алергікам.

Алергія — це реакція імунної системи на алерген, а науці наразі відомо понад 20 тисяч алергенів, не кожен із них викликає реакцію в кожної людини з алергією. Тому якщо ваша алергія не пов’язана з реакцією на щеплення, то вакцинуватися обов’язково треба.

Якщо ви маєте алергію, не пов’язану з вакцинами — на їжу, домашніх тварин, отруту, фактори довкілля, латекс, пероральні ліки тощо, то щеплюватися можна, вона не є протипоказом до вакцинації. Алергійний риніт також не впливає на щеплення, з ним можна спокійно вакцинуватися.

Щоб переконатись у безпеці вакцини для алергіка, варто ознайомитись зі складом вакцини. Зробити це можна на сайті МОЗ або ж у сімейного лікаря. 

Нагадуємо, на днях в Україні виявили найбільшу кількість смертельних випадків від коронавірусу.

Рудюк Анастасія — pravdatutnews.com
 

Читайте також
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців
За добу 21 липня в Україні виявлено 726 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19 В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19
За минулу добу, 14 вересня, в Україні зафіксували 3 332 нових COVID-хворих. Серед них захворіло 364 дитини та 58 медпрацівників.
В Україні виявили 2 265 випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 2 265 випадків захворювання на COVID-19
Впродовж минулої доби, 19 вересня, в Україні зареєстрували 2 265 випадків коронавірусної хвороби, серед інфікованих – 275 дітей та 22 медпрацівники.
Loading...
Load next