Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час

Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", який мав вставновити "вічний зимовий час", проголосувало лише 212 депутатів.

Проект пропонував залишити стандартний часовий період для регіону, а саме UTC+2 за міжнародною шкалою. 19 березня, не змогла прийняти закон про скасування сезонної зміни часу та який пропонує зафіксувати в Україні астрономічний (зимовий) час за міжнародною системою Coordinated Universal Time. 

Зокрема, переведення годинників в Україні на зимовий і літній час здійснюється вже майже чотири десятиліття, і за традицією стрілки зрушують восени та навесні - в останню неділю жовтня і в останню неділю березня відповідно. Цьогоріч переведення годинників відбудеться в ніч проти 31 жовтня - з суботи на неділю - о 4 годині ранку, де відповідно стрілки переводяться на годину назад.

Вчені Американської академії сну заявляють, що звикнути до переведення часу неможливо. Вони звернулися до чиновників з проханням відмовитися від практики переходу на зимовий час. 

При переведенні годин зростає кількість серцевих нападів, депресії, самогубства, порушень сну. У людей також підвищується тиск. Річ в тім, що організм під час переходу на зимовий час перебуває у стресі. Людина звикає до одного ритму сну та життя, а з переведенням годинника це змінюється.

Як уникнути негативного впливу від переходу на зимовий час?

  • постарайтесь лягати спати раніше;
  • виключіть шкідливі звички;
  • уникайте стресів;
  • пийте більше трав’яного чаю.

Рудюк Анастасія, Фаль Анастасія pravdatutnews.com
 

Читайте також
Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео) Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео)
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт стосовно скасування переходу на літній та зимовий час та направила його на доопрацювання.
Україна перейде на зимовий час в останню неділю жовтня Україна перейде на зимовий час в останню неділю жовтня
Цьогоріч переведення годинників відбудеться в ніч проти 31 жовтня - з суботи на неділю - о 4 годині ранку.
Loading...
Load next