"Червона" зона на Львівщині: чи очікувати нових обмежень з понеділка?

"Червона" зона на Львівщині: чи очікувати нових обмежень з понеділка?
Епідситуація на Львівщині залишається вкрай напруженою, а рівень госпіталізації продовжує зростати. Відтак посадовці прогнозують перехід до «червоної» зони уже з понеділка

Львівщина впевнено крокує до «червоної» зони карантину. Епідситуація у області залишається вкрай напруженою, а рівень госпіталізації хворих на коронавірус продовжує зростати. Зараз в обласних стаціонарах перебувають майже 3 тисячі пацієнтів із COVID-19. Зокрема негативна динаміка поширення вірусу зберігається у Стебницькій міській лікарні. Там перебувають 149 хворих на коронавірус, з яких 15 – у реанімації. 

Смертність на жаль зростає, пацієнти приходять важкі, у вкрай важкому стані і захворювання протікає зовсім не так як було попередні 2 хвилі, більше хворіють пацієнти  середнього віку, тобто від 60 років і вище з супутніми захворюваннями, які досить швидко ускладнюють дистрес-синдромом, - розповідає Наталія Стецик, директорка Стебницької міської лікарні.

Медики розповідають, після посилення карантинних обмежень кількість охочих провакцинуватися значно зросла. Раніше за добу щепили не більше 10 тисяч мешканців області. А від початку цього тижня лікарі щодня вакцинують близько 20 тисяч людей. Однак і цього, кажуть, недостатньо: статистика залишається невтішною.

На жаль в області на сьогоднішній день вакциновано першою дозою порядку 26%, а двома, повна вакцинація, це біля 20, тобто лише кожний п’ятий доросла людина в області вакцинована. А має бути хоча б 70% - повідомив Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині.

Ажіотаж у пунктах вакцинації фіксують і у Львові: 101 мобільна бригада працює у посиленому режимі. Водночас у міській лікарні швидкої допомоги побільшало ковідних пацієнтів із дихальною недостатністю, депресіями та кровотечами. Довжелезні черги «швидких» із хворими на коронавірус й надалі продовжують шикуватися під стінами медзакладу.

Ми весною думали насправді що гіршого не може бути, зараз ми бачимо що може бути ще гірше. Ми насправді думали що наші українці будуть більш свідоміші і швидше провакцинуються і нас це якимось чином омине, але насправді ситуація є дуже важка і критична, тому що пацієнти важкі і ми працюємо в цілодобовому режимі, - наголосила Марта Сайко, керівниця центру терапії лікарні швидкої медичної допомоги.

Працюють нон-стоп і 12 моніторингових груп, які перевіряють магазини, заклади харчування, аптеки та транспорт на дотримання карантинних вимог. Кожна складає до 10 протоколів у день. Так, цього тижня 4 львівських ринки отримали відповідні попередження. А ще 4 магазини тимчасово довелось  зачинити через порушення карантинних вимог.

Для того щоби дані заклади відновили свою господарську діяльність, тому що це рішення вступає в дію з моменту його підписання, тобто в найближчу годину часу, необхідно буде отримати звернення від даного суб'єкта про виправлення ситуації і тоді комісія буде розглядати це рішення повторно, - розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Зараз у міських стаціонарах перебувають понад 800 людей з діагнозом COVID-19. Зважаючи на ситуацію посадовці прогнозують перехід до «червоної» зони вже з понеділка.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19 В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19
В Україні виявили 6 754 хворих і 105 смертей від COVID за минулу добу. Серед нових хворих 625 дітей і 125 медпрацівників.
В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19 В Україні за добу виявили понад 3 тисячі інфікованих на COVID-19
За минулу добу, 14 вересня, в Україні зафіксували 3 332 нових COVID-хворих. Серед них захворіло 364 дитини та 58 медпрацівників.
У Львові з 15 листопада діятимуть нові карантині обмеження (відео) У Львові з 15 листопада діятимуть нові карантині обмеження (відео)
6 листопада, міська комісія з надзвичайних ситуацій розглянула питання доступу до адміністративних будівель.
Loading...
Load next