У "Дії" спростять отримання допомоги для вагітних та породіль

У "Дії" спростять отримання допомоги для вагітних та породіль
Сьогодні Кабінет міністрів прийняв рішення щодо спрощення порядку отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінками, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми підвищать доступність послуг для непрацюючих жінок, студенток, жінок, які зареєстровані в центрі зайнятості, жінок, звільнених у зв’язку з ліквідацією підприємства тощо, про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики у Телеграмі.

Спрощеною процедурою отримання допомоги щомісячно скористається біля 14 тис. жінок. Для призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами тепер замість довідки в паперовій формі використовуватиметься інформація про сформований у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії „Вагітність та пологи", - йдеться у повідомленні.

Остаточний перехід на призначення допомоги без подання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії Порталу Дія з Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я. 

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Понад 1,6 млн щеплень зроблено за перший тиждень листопада Понад 1,6 млн щеплень зроблено за перший тиждень листопада
93,2 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня - невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.
З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину
У жовтій зоні зараз перебувають Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області, в помаранчевій — Закарпатська та Полтавська області.
В українців почнуть забирати куплені COVID-сертифікати В українців почнуть забирати куплені COVID-сертифікати
Невацинованих громадян планують позбавити від недійсних сертифікатів про вакцинацію, куплених нечесним шляхом.
Loading...
Load next