МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації

МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації
Раніше МОЗ оприлюднило роз'яснення щодо абсолютних постійних та тимчасових протипоказань до вакцинації проти COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я затвердило форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, котрі мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти COVID-19. Про це повідомляється на сайті МОЗ. 

Відповідну форму № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та інструкцію щодо її заповнення було затверджено наказом МОЗ № 2394 від 2 листопада 2021 року, — йдеться у повідомлені МОЗ. 

Ця форма буде заповнюватись на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та “Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”

У довідці про тимчасові протипоказання до вакцинації має бути обов’язково вказаний термін їх дії. 

Читайте також: з 8 листопада набув чинності наказ МОЗ “Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням”.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

 

Читайте також
З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ Вакцина проти COVID-19 Pfizer стане доступною для широкого загалу – МОЗ
У центрах масової вакцинації планують щеплювати антиковідною вакциною Pfizer.
Loading...
Load next