З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників

З 8 листопада почнуть усувати від роботи невакцинованих співробітників
Інфікування хоча б одного працівника несе ризик інфікування усіх інших працівників, які з ним контактували. 

Наступного тижня набуде чинності наказ МОЗ про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковій вакцинації, повідомляє пресслужба МОЗ.

Про це нагадав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Згідно з наказом МОЗ, йдеться про працівників: 

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

Він пояснив, що працівники вказаних підприємств мають високий ризик захворіти на COVID-19, оскільки мають багато соціальних контактів під час роботи.

Лікар розповів, як саме має здійснюватись відсторонення невакцинованих співробітників. 

У першу чергу керівник підприємства має проінформувати працівників про правові наслідки у випадку ухилення або відмови від щеплення. Йдеться про відсторонення від роботи без збереження заробітної плати до часу усунення причин, які зумовили відсторонення – тобто отримання щеплення, — наголосив Дегнера. 

Відповідно до наказу, керівник підприємства повинен скласти відповідний акт, якщо працівник ухиляється або відмовляється від проведення щеплення. 

Дегнера наголосив, що не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих Висока смертність при інфікуванні «Дельтою» спостерігається серед невакцинованих
Серед тих, хто отримав щеплення, рівень смертності не відрізняється від показників при зараженні іншими штамами.
В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта" В Україні виявили майже 150 випадків захворювання на штам "Дельта"
Штам "Дельта" поширюється швидше, ніж звичайний вірус. Зокрема, він частіше призводить до госпіталізації, однак вакцинація захищає від захворювання на новий вид COVID-19.
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
Loading...
Load next