З 23 вересня Україна перейде до "жовтої" зони карантину - Ляшко (відео)

З 23 вересня Україна перейде до "жовтої" зони карантину - Ляшко (відео)
Рішення про жовтий рівень епідемічної небезпеки схвалюватиме Державна комісія з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З 23 вересня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій введе по всій країні жовтий рівень епідеміологічної небезпеки.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі "Свободи слова" на ICTV. 

Через два дні на засіданні комісії ТЕБ і НС з нуля годин на всій території країни буде введено жовтий рівень епідеміологічної небезпеки. В ньому бізнесу можна буде вибирати: або працювати по обмеженнях, наприклад, в кінотеатрах 50% заповненості, або вакцинований колектив, і 100% заповненості,- сказав він.

Ляшко наголосив, що ці правила також стосуються масових і релігійних заходів, закладів громадського харчування. 

Міністр охорони здоров'я додав, що для окремих категорій українців можуть ввести примусову вакцинацію.

Сьогодні вакцина доступна для всіх і вакцинація є добровільною. Питання введення категорій професій, для яких вакцинація від коронавірусу буде обов'язкова, розглядається, — повідомив міністр охорони здоров‘я Віктор Ляшко. 

Також Ляшко заявив, що повернення введеного рівня буде можливо, коли 7 днів поспіль епідеміологічні індикатори відповідатимуть цьому рівню.

За його словами, до червоного рівня зараз найближчі західні області, як це було у 2020 і 2021 році, зокрема Чернівецька, Волинська, Івано-Франківська.

Оновлено:

Державна комісія з надзвичайних ситуацій з 00:00 23 вересня запроваджує в Україні "жовту" зону карантину. Відтоді по всій країні посилять обмеження, однак діятимуть бонуси для вакцинованих.

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії 21 вересня, передає пресслужба уряду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що в Україні погіршується ситуація з коронавірусом, тому необхідне посилання обмежень.

Читайте також
"Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності "Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності
У МОЗ завили, що не вартозовсім зупиняти вакцинацію на День Незалежності, особливо на тлі збільшення кількості нових випадків COVID-19.
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання
За минулу добу було виявлено 6234 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби - з них захворіло 689 дітей та 89 медпрацівників.
Loading...
Load next