"Омікрон є серйозною загрозою для нас": "Велика сімка" застерегла держави світу щодо нового штаму коронавірусу

"Омікрон є серйозною загрозою для нас": "Велика сімка" застерегла держави світу щодо нового штаму коронавірусу
Новий варіант коронавірусу вперше зафіксували у Південно-Африканській Республіці (ПАР) у другій половині листопада 2021 року.

Штам коронавірусу Омікрон продовжує поширюватися у світі. У ВООЗ вже встигли попередити про серйозну небезпеку цього штаму через його стрімке поширення. Водночас міністри охорони здоров'я країн Великої сімки (G7) теж стурбовані новим варіантом. Про це йдеться на сайті уряду Великої Британії.

Зазначається, що зросла кількість випадків інфікувань. 

Міністри зауважили, що його слід розглядати як "найбільшу загрозу здоров'ю людей в усьому світі.

Також вони наголосили на тому, що всі країни повинні співпрацювати та обмінюватися усією інформацією, яка є відомою на цей час про штам Омікрон. Це й повинно стати "ключем у розв'язанні ситуації".

Додамо, міністри підкреслили, що важливо мати глобальний доступ до діагностики, вакцин та терапевтичних засобів, щоб протидіяти поширенню нового варіанту штаму.

Крім того, міністри погодилися, що потрібно робити ревакцинацію населення. Про це й заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Омікрон є серйозною загрозою для нас. І, можливо, вакцини лише частково ефективні проти нього. Наші медзаклади наразі переповнені. Це стосується і невакцинованих людей. Тому потрібно підвищувати рівень вакцинації, — зазначила фон дер Ляєн.

Раніше повідомлялось, що штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ
Штам коронавірусу Omicron (B.1.1.529) вперше виявили у Південній Африці 24 листопада. Вірус швидко розповсюдився в густонаселеній провінції ПАР Гаутенг.
Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону" Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону"
Штам вірусу SARS-CoV-2 «Омікрон» був вперше виявлений у Південно-Африканській Республіці.
В Україні за добу підтвердили понад 11 тисяч нових випадків COVID-19 В Україні за добу підтвердили понад 11 тисяч нових випадків COVID-19
В Україні впродовж останньої доби підтвердили 11 757 випадків інфікування коронавірусом. Серед інфікованих 1 054 дитини та 242 медпрацівників.
Loading...
Load next