Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ

Штам Омікрон може бути менш небезпечним, але поширюватись швидше за Дельта — ВООЗ
Штам коронавірусу Omicron (B.1.1.529) вперше виявили у Південній Африці 24 листопада. Вірус швидко розповсюдився в густонаселеній провінції ПАР Гаутенг.

Штам коронавірусу Омікрон може бути менш небезпечним порівняно зі штамом Дельта, який зараз домінує у світі. Про це повідомляє Euronews із посиланням на технічну записку ВООЗ.

За інформацією ВООЗ, на 9 грудня штам Омікрон зафіксували у 63 країнах. Мова йде про Південну Африку, де штам Дельта був менш розповсюдженим, виявили швидшу передачу Омікрону. Але Омікрон, можливо, поширюється швидше ніж Дельта у Великій Британії (там штам Дельта домінує).

Також у ВООЗ зазначили, що, за деякими дослідженнями, вакцини можуть бути менш ефективними проти штаму Омікрон, але даних недостатньо для висновку.

Своєю чергою південноафриканські вчені повідомили, що штам Омікрон може викликати легшу форму COVID-19, ніж штам Дельта. У ВООЗ уточнили, що «досі незрозуміло, наскільки Омікрон може бути менш небезпечним за своєю природою».

Раніше повідомлялось, що бустерне щеплення може підвищувати ефективність вакцин проти «Омікрону» до 75%.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Омікрон є серйозною загрозою для нас": "Велика сімка" застерегла держави світу щодо нового штаму коронавірусу "Омікрон є серйозною загрозою для нас": "Велика сімка" застерегла держави світу щодо нового штаму коронавірусу
Новий варіант коронавірусу вперше зафіксували у Південно-Африканській Республіці (ПАР) у другій половині листопада 2021 року.
Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону" Були в Італії та невакциновані: на Житомирщині підтвердили два нових випадки "Омікрону"
Штам вірусу SARS-CoV-2 «Омікрон» був вперше виявлений у Південно-Африканській Республіці.
За добу в Україні зафіксовано 27 тисяч нових випадків захворювання на Covid-19 За добу в Україні зафіксовано 27 тисяч нових випадків захворювання на Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next