Підтверджено. Штам "Омікрон" поширюється швидше і заражає вакцинованих, - ВООЗ

Підтверджено. Штам "Омікрон" поширюється швидше і заражає вакцинованих, - ВООЗ
У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили про наявні підтвердження того, що штам "Омікрон" розповсюджується швидше за його інші варіанти.

Новий штам може заражати вакцинованих та перехворілих на COVID. Повідомляє генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус виданню Reuters.

В цей час є стійке підтвердження того, що "Омікрон" поширюється значно швидше, ніж "Дельта", і ймовірніше, що люди, які щеплені або перехворіли, можуть знову заразитися, - зазначив він.

Глава Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА) заявила, що використовувані на сьогодні вакцини від коронавірусу менш ефективні проти штаму "Омікрон". Раніше у ВООЗ попереджали, що новий штам становить дуже високий глобальний ризик.

Нагадаємо, що в Україні виявили перший випадок штаму Омікрон. Особа, у якої виявили зараження, нещодавно повернулася з ОАЕ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
За минулу добу зафіксовано понад 9 тисяч випадків COVID-19 За минулу добу зафіксовано понад 9 тисяч випадків COVID-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини
У МОЗ назвали основні проблеми після COVID-19. ВООЗ надала поради для піклування про психічне здоров'я.
Loading...
Load next