Новорічний стіл: як спробувати смачні страви та не переїсти — поради лікаря

Новорічний стіл: як спробувати смачні страви та не переїсти — поради лікаря
За словами лікаря, потрібно підготувати свою силу волі, аби не переїсти

До Нового року залишилося зовсім небагато часу, а це означає, що пора вже визначатися з оформленням новорічного столу. Готуючись до святкування потрібно враховувати усі деталі, щоб атмосфера свята панувала у кожному куточку. Адже так хочеться, щоб рідні й друзі у новорічну ніч отримали лише позитивні емоції. Навіть такі маленькі приємності, як оформлення новорічного столу можуть подарувати не лише гарний настрій, а й навіть викликати захоплення.

У кожної господині завжди різне меню для підготовки столу, але що і як приготувати так, аби це не нашкодило здоров'ю гостя, а залишило лише приємні спогади та враження.

Господиня Тетяна кожного року додає до свого новорічного столу щось нове та незвичайне. Зазвичай, вона готує небагато, адже її з сім'єю запрошують на святкування Нового року друзі та рідні.
 

Традиційно на Новий рік, я буду запікати качку, зроблю крученики з грибами, канапки з червоною ікрою та грінки зі шпротами. Також буде салат з мідіями, олів'є та крабовий, — розповіла Тетяна.
 

Варто підкреслити, що салат з мідіями є досить незвичайним, тому господиня поділилася рецептом.
 

Все дуже просто. Потрібні такі інгредієнти: житні грінки (можна домашні або куплені), мариновані мідії, мікс зелені з різних видів салату, лимонний сік, оливкову олію та сіль на свій смак. Все це міксуєте в однакових пропорціях, заправляєте оливковою олією та лимонним соком і ваш салат готовий. Я роблю його вже не перший рік, і вже переконалась, що він додає нотку свіжості та легкості на новорічному столі, — ділиться Тетяна.
 

Фото з відкритих джерел

Кожного року ми стараємось не переїдати, але якби ми не хотіли, це все одно якимось чином виходить. Ви спитаєте як? А все дуже просто. Нас безмежно спокушають всі страви, які стоять на столі та ми хочемо спробувати їх всіх, але хто ж казав, що це обов'язково? Ми ж, як нормальні люди можемо з'їсти зовсім трошки й почуватися нормально і це дуже просто зробити.

Ми звернулися за порадами до лікаря Анастасії, яка розповіла як все ж таки старатися не переїдати на новорічних святах.

За її словами, основних правил щодо підготовки до новорічних свят як таких не існує. Єдине, що ви можете, то це підготувати свою силу волі, аби стримати себе від переїдання.



Сідаючи за новорічний стіл ви не повинні бути голодні, щоб не зробити стресу для свого організму великим різноманіттям страв. Ви не зобов'язані з'їсти всі страви, які поставили на стіл. Надайте перевагу овочевим салатам, які не потонули в майонезному цунамі. Звичайно, відвареного дієтичного м'яса чи риби можна зустріти рідко, тому обирайте якнайменше обсмажене і яке є більш менш без додаткових інгредієнтів, — радить лікар.
 

Вона зазначила, що з напоїв краще надати перевагу натуральним сокам чи компотам. Газовані напої краще не вживати.
 

Про шкідливість алкоголю я думаю всім відомо, тому моя порада відмовитися від нього. Це все для того, аби наша підшлункова залоза та інші органи, які допомагають травленню не працювали, як коні у полі без води, бо на наступний ранок та й надалі вони вам дякувати не будуть, — зауважує Анастасія.

 

Фото з відкритих джерел

За її словами, якщо ви розумієте, що правил здорового харчування вам не дотриматись, то можна надати допомогу своєму організму у вигляді ферментних засобів, які допомагають травленню.



Люди, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту та захворювання, які можуть загостритися від недотримання дієт, повинні розуміти, що Новий рік не є виняток з правила. Тому ви повинні дотримуватися тих правил харчування, які вам надав ваш сімейний або особистий лікар, — підкреслює лікар.
 

Тому бажаємо вам веселих свят та щоб вони пройшли безболісно для вашого організму.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео) Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео)
Вперше на Західній Україні у Львівському західноукраїнському спеціалізованому медичному дитячому центрі виконали трансплантацію нирки дитині. У свої 13 дівчинка важила всього 28 кг, але операцію вона перенесла добре і донорський орган одразу прижився.
Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО) Львів у передчутті свята: запалення ялинки та відкриття святкових ярмарків очікують містяни (ВІДЕО)
Тематично задекоровані крамниці, льодова ковзанка, головна ялинка та різдвяний ярмарок – загалом зимові гуляння у Львові триватимуть до 17-го січня.
В Україні за добу виявили 3 620 нових випадків захворюваності на COVID В Україні за добу виявили 3 620 нових випадків захворюваності на COVID
В Україні за минулу добу, 15 травня, підтвердили 3 620 нових випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Зокрема, захворіли 172 дитини та 60 медпрацівників.
Loading...
Load next