Омікрон та Дельта знижують вроджений імунітет

Омікрон та Дельта знижують вроджений імунітет
Відповідні білки нейтралізують здатність організму виробляти білки інтерферону у відповідь на потрапляння вірусу всередину.

В результаті еволюції штам коронавірусу Альфа почав виробляти більше білків, які пригнічують вроджену імунну систему людини, йдеться у публікації авторитетного наукового журналу Nature. Подібні мутації є у ​​штамів Дельта та Омікрон, сказано у статті.

Білки N, Orf6 і Orf9b нейтралізують здатність організму виробляти білки інтерферону у відповідь на потрапляння вірусу всередину.

Під час попереднього дослідження команда визначила, що деякі мутації в регуляторних ділянках SARS-CoV-2, виявлені в Альфі, присутні в Дельті та Омікроні, - додають вчені.

Влітку група американських учених направила в CDC (Centers for Disease Control and Prevention; Центри з контролю та профілактики захворювань США) документ, у якому стверджує, що штам Дельта не менш заразний, ніж вітряна віспа.

Зараз все більше лікарів та вчених вважають найбільш заразним штамом варіант Омікрон.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
За минулу добу зафіксовано понад 9 тисяч випадків COVID-19 За минулу добу зафіксовано понад 9 тисяч випадків COVID-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини Реакція на пандемію COVID-19 психічної системи людини
У МОЗ назвали основні проблеми після COVID-19. ВООЗ надала поради для піклування про психічне здоров'я.
Loading...
Load next